SE
Rabatt.se – få mer för pengarna : Rabattkoder, Reor & Kampanjer
 

FAQ

 


 

Vad är en Rabattkod?

Rabattkoder är ett utmärkt sätt att spara pengar när du handlar online. Ibland går de under begreppen kupongkod, kampanjkod eller erbjudandekod, men betyder samma sak oavsett namn. Med dessa koder kan du spara pengar när du handlar online. I vissa fall ger rabattkoden fri frakt, i andra fall ger rabatten ett par hundralappar i rabatt eller en procentrabatt för den som handlar.

Webbutikerna använder rabattkoder och kampanjkoder för att locka nya kunder till just deras butik och belöna befintliga kunder. Rabattkoden matas in vid beställning av varor eller tjänster i webbutiken. Då dras rabatten direkt i kassan.

Hur fungerar en rabattkod?

Systemet är i de flesta fall mycket enkelt. Allt du behöver göra är att kopiera den rabattkod som du fått från rabatt.se och klistra in den i avsett fält i butikens shoppingkorg när du gör en beställning. Fältet syns oftast när du klickar på ”kassa” och går under begreppen: rabattkod, kampanjkod eller erbjudandekod. När du anger koden i rutan dras rabatten av från den summa du förväntas betala.

Komma igång

För att hitta kampanjkoderna på rabatt.se kan du välja mellan att söka efter en viss butik eller genom att leta efter en viss kategori. Alla butiker är kategoriserade efter bokstavsordning samt varugrupper. Det går också att söka på butiksnamnet i sökrutan. När du klickar på butikens sida hittar du alla aktuella rabattkoder, kampanjer och erbjudanden som just det företaget erbjuder just nu.

Varje erbjudande har en egen sida. För att hitta rabattkoden för det specifika erbjudandet är det bara att klicka på ”Visa Rabattkod & Butik”. Kopiera rabattkoden! Sedan är det bara att handla i webbutiken. När det är dags för betalning är det bara att leta efter fältet ”Ange rabattkod” eller ”Ange Kampanjkod”. Där klistrar du in den rabattkod du fått och rabatten dras av automatiskt av systemet.

När får jag rabatt?

Rabatten dras automatiskt i betalningssystemet i webbutiken. Om frakten ska bli fri, dras kostnader för ev frakt bort, om det är en rabatt i form av pengar dras summan eller procenten bort vid sluträkningen. Butikerna har olika system för hur det här fungerar, men det ska synas tydligt. Om det inte syns någon förändring i sluträkningen, har koden inte godtagits. Det kan vara lönt att försöka igen en gång eller två.

Ibland gäller vissa förutsättningar för att koden ska gälla, och det händer att koden är inaktuell även om vi och våra medlemmar gör allt för att bara lämna ut giltiga koder. Om koden inte är giltig, kan du avbryta inköpet, och handla i en annan butik om du vill. Är varorna du beställt tillräckligt bra ändå, kan du gå vidare med att avsluta köpet. Berätta gärna för oss att koden inte gäller, om den visar sig ogiltig. Då hjälper du både oss och våra medlemmar. Vårt mål är att hålla högsta aktualitet på sidan!

Vad kostar det?

Alla tjänster som Rabatt.se erbjuder är helt kostnadsfria. Detta inkluderar samtliga rabattkoder, kampanjkoder och erbjudanden. Tänk på att en rabattkod inte är samma sak som en värdecheck eller ett presentkort. Koden i sig är inte personlig eller värd några pengar i den bemärkelsen. Betala därför aldrig för en rabattkod – den ska vara gratis!

Under hur lång tid är en kampanjkod giltig?

De rabattkoder och kampanjkoder som webbutikerna erbjuder är skapade av butikerna själva. Det innebär att det också är de som bestämmer under vilken tid och hur länge en kampanjkod eller en rabattkod är giltig. Vissa erbjudanden är mycket kortvariga och gäller enbart under några få dagar. Då gäller det att vara med i svängarna. Andra kampanjer varar under längre tid. Genom att vara medlem hos oss missar du vare sig korta kampanjer eller längre erbjudanden. Kom ihåg att bokmärka Rabatt.se och anmäl dig till vårt nyhetsbrev så att du inte missar någotnav våra stora rabatter!

Hur mycket pengar kan jag spara med en rabattkod?

Alla rabattkoder ger någon form av förmån vid ett inköp i webbutiken. Det är upp till webbutikerna att avgöra hur mycket rabatt en kampanjkod ger. Vissa erbjuder fri frakt även vid små inköp, andra ger extrapris på vissa varor, några procents rabatt eller några hundralappar i avdrag på slutsumman. Gemensamt för alla erbjudanden är att du sparar pengar och får en lägre kostnad än om du hade varit utan kampanjkod och gjort samma inköp.

Vad är ”utgående rabattkoder” på hemsidan?

Under fliken ”Utgående rabattkoder” hittar du koder som kommer att bli ogiltiga inom ett par dagar. Det betyder att det gäller att passa på om du ska hinna använda de rabattkoder som finns i den kategorin. Det kan vara bra att kika lite extra där, när du funderar på att handla på webben, så att du inte missar något erbjudande genom att vänta för länge! Vad är skillnadenmellan kampanjer och rabattkoder?

En kampanj är ett erbjudande eller en marknadsföringskampanj som inte kräver en rabattkod för att du ska få rabatt. Det kan vara ett erbjudande om fri frakt under en vecka, en rea som gäller för en viss tid eller ett inköp där kunden får tre varor men enbart betalar för två stycken. När en webbutik erbjuder en kampanj är det bara att klicka på knappen ”Besök Butik” för komma till butikens butikens webbplats. Där får du mer information om kampanjen. Rabattkoder å andra sidan kräver att du kopierar och klistrar in den kod som du får på rabatt.se i kassan för att få avdrag på köpeskillingen. Den som glömmer att lägga in rabattkoden, eller inte har någon kod, får betala ordinarie pris.

Hur nyttjar jag en kampanj?

För att kunna nyttja en butiks kampanjerbjudanden är det bara att klicka på ”Besök Butik” för att komma till butikens egna hemsida. Där står det mer utförlig information om den gällande kampanjen, och hur du nyttjar den i butiken.

Kampanjen finns inte när jag går till webbutikens sida, vad har hänt?

Om du upptäcker att en kampanj som vi flaggar för på rabatt.se inte fungerar är vi jätteglada om du kontaktar oss direkt! Det enklaste sättet är att rösta på kampanjen och ge betyget ”tumme ner”. På vår sida kan du också skriva in en kommentar om att kampanjen inte gäller längre. Om du och andra som använder sidan gör detta regelbundet, behöver vi inte ha inaktuella kampanjer liggande på sidan och göra någon besviken.

Kan vem som helst använda Rabatt.se?

Rabatt.se är öppen för alla som gillar klipp. Vem som helst kan använda rabattkoder för att handla på webben. De rabatter du hittar hos oss är alltid gratis att testa. Om koden fungerar är det bara att gratulera! Tänk på att butiken ibland begränsar möjligheten att nyttja koden. Det kan handla om att koden enbart gäller vissa datum, att koden enbart får användas en gång per hushåll eller en gång per köptillfälle, eller någon annan restriktion. Vi försöker alltid att ange vilka villkor som gäller och om vi har missat det kan du hjälpa oss med den informationen.

Var får rabatt.se sina inkomster ifrån?

Rabatt.se är en gratistjänst som bygger på sina medlemmar. Allt som vi erbjuder är kostnadsfritt för dig att använda! Vårt syfte är att du ska spara pengar och att det ska löna sig att handla på webben.

Samtidigt måste vi finansiera vår verksamhet och vår bevakning av de 450 ledande webbutikerna i Sverige på något sätt. Det gör vi genom att vi får en liten provision på de försäljningar som vi förmedlar. För varje kund vi förmedlar till en butik och som sedan handlar något får vi en sorts hittelön. Det är samma system som till exempel Pricerunner och Prisjakt använder. Genom provisionssystemet sparar våra användare pengar och vi kan utveckla tjänsten. Dessutom slipper vår hemsida vara fylld av blinkande och hoppande banners som bara stör dig som användare i sökandet efter dagens bästa rabattkod! Bra va?

Hur söker jag efter en viss rabattkod?

Om du vet namnet på den butik eller det varumärke som du vill handla i kan du söka efter det i sökrutan på varje sida.

Vad händer om du inte har rabattkoder för den butik jag vill handla på?

Om vi inte har några rabattkoder för den butik du vill handla hos kan det betyda att butiken helt enkelt inte erbjuder rabattkoder. Alternativt kan det betyda att det inte finns någon kod för närvarande tillgänglig för denna butik.

Hur kopierar jag rabattkoden?

För att kunna använda en rabattkod behöver du kopiera den. Det gör du så här:

* Klicka på ”Visa Rabattkod & Butik”. Då öppnar du butikens egna sida på vår sajt och där anges också en rabattkod.

* Markera rabattkoden.

* För att kopiera koden kan du:

Alternativ 1: Högerklicka på den markerade koden och välj sedan ”Kopiera” från menyn. När du kommer till kassan, placera markören i fältet ”rabattkod rutan”. Högerklicka sedan igen och välj alternativet ”Klistra in”. Detta kommer att placera den kopierade koden i rutan.

Alternativ 2: Markera koden, gå till ”Redigera” i verktygsfältet (längst upp i webbläsaren) och välj ”Kopiera”. När du sedan ser det angivna området för rabattkoden i kassasystemet kan markera fältet och gå till ”Redigera” i verktygsfältet. Där väljer du alternativet ”Klistra in”. Koden ska då komma upp i fältet.

Alternativ 3: Markera koden med musen. Kopiera därefter rabattkoden med hjälp av tangentbordet genom att hålla Ctrl + C. När du sedan kommer till butikens kassasystem och fältet för rabattkoden ställer du pekaren där med hjälp av musen. Klistra sedan in koden med hjälp av tangenerna Ctrl + V.

Det går även att kopiera koden på det gamla goda sättet. Ta papper och penna och skriv ner rabattkoden noggrant. När du sedan kommer till kassan är det bara att fylla i rabattkoden. en penna och papper och skriver ner rabattkoden, sedan när du kommer till kassan anger du det genom att skriva det i manuellt. Kom ihåg att de flesta system gör skillnad på små och stora bokstäver.

Var kan jag använda rabattkoden?

Rabattkoden används i webbutiken när du beställer varor. Exakt var koden ska anges kan variera något mellan butikerna. Det vanligaste är att det finns ett fält för rabattkoderna precis före betalningen ska ske. Men det finns undantag. På CDON till exempel finns rabattkodens fält i början av beställningsprocessen, så det gäller att titta lite extra första gången du använder en rabattkod i en butik. Tänk på att rabattkoden alltid ska anges före själva betalningen sker! Gå också igenom kostnaderna för att se att rabattkoden verkligen gett resultat.

Jag är i kassan på webbutiken och jag kan inte hitta var rabattkoden ska anges?

Varje webbbutik har olika system och lösningar för hur beställningar och betalningar sker. Ofta går det att gå tillbaka i systemet och hitta fältet. Du ska inte behöva betala utan att lägga in någon kod. Det finns butiker som använder andra ord för rabattkoderna. Här är några exempel på varianter:

* Kampanjkod

* Kupongkod

* Klubbkod

* Erbjudandekod

* Rabattkod

* Rabattnummer

Handlar du i en engelsk butik finns än fler begrepp att välja mellan :

* Promotional code

* Coupon code

* Discount code

* Voucher Code

* Promotional Coupon

* E-voucher code

* Promotional Shopping Code

Om du fortfarande inte hittar rabattkodsfältet har vi en liten extra hjälp på rabatt.se. Under fliken ”våra mest populära butiker” finns ett diagram som visar var och när du ska skriva in rabattkoden i respektive butik.

Varför fungerar inte min rabattkod?

Vi testar koderna innan de läggs ut på rabatt.se. Ibland kan dock giltighetsdatum förändras över tid, eller så tar kampanjen slut av någon annan anledning. Om någon av de rabattkoder vi har på rabatt.se inte fungerar är det bra om du kontaktar oss och berättar det! Då testar vi dem på nytt och tar bort dem från webbplatsen om de inte fungerar. Du kan meddela oss här.

 

 
 

0 Svar på "FAQ"

 

Du måste vara inloggad för att posta en kommentar.

 
 

Copyright © 2017 | När du letar efter en rabattkod - besök Rabatt.se