SE
Rabatt.se – få mer för pengarna : Rabattkoder, Reor & Kampanjer

Reor är mycket populära utomlands, men sparar vi pengar efter att ha importerat?

En av de absolut bästa sakerna med Internet för alla prismedvetna köpare är att man kan spara en hel del pengar genom att handla från butiker utomlands. Eller? Hur blir det med skatter och importtullar eller liknande? Kan du fortfarande spara pengar?

Skatter och importtullar

I Sverige har vi tur och slipper import på alla varor som vi köper inom EU. Detta ger dig tillgång till en stor mängd internetbutiker.

När du handlar från internetbutiker utanför EU hamnar du i en av tre olika scenarier:

  1. Affären du handlar ifrån lägger på tullavgift i priset och varan sänds direkt hem till dig.
  2. Butiken lägger inte på tull och din vara fastnar vid införseln och tullavgift läggs till. Detta innebär att du får lapp hem om att du kan hämta ut din vara hos ditt närmsta postombud samtidigt som du också betalar tullavgiften.
  3. Butiken du handlar från lägger inte på tull och din vara fastnar inte heller i tullen och kommer hem till dig utan extra avgifter.

Om du behöver betala tull räknas denna ut lite olika beroende på land och vara. Tullverket har tagit fram en avgiftsgudie som ger dig exakta uppgifter, http://www.tullverket.se/innehallao/tjanster/avgiftsguiden.4.4ab1598c11632f3ba92800010124.html.

Fraktkostnader

En vanlig, fysisk butik måste betala för ett skyltfönster, el, fler arbetskostnader och så vidare. Emellertid har en webbaserad butik färre sådana utgifter. De har ofta en liten administrativ personal och packpersonal och ett stort lager. Därför har många av de större företagen råd att erbjuda fri frakt, även från länder så långt bort som Kina (fri frakt tag länk).

De kan också köpa varor i stora mängder och det minskar också kostnaderna.

Så många butiker är generösa i sitt erbjudande om gratis leverans.

Särskilda varor

När allt är sagt och gjort, den största fördelen med att shoppa onlinebutiker är naturligtvis att de kan erbjuda ett stort urval av varor. Således kan du få tag kläder eller andra varor som du inte kan hitta i ditt eget land. Och även om du inte sparar pengar på det ordinarie priset, kan du att köpa speciella produkter billigare om du drar nytta av rabatter såsom Black Friday, Mellandagsrea och andra reor. Så kom ihåg att inte bara titta på priset, även titta på vad du faktiskt får för de pengar du spenderar.

 

0 Svar på "Reor är mycket populära utomlands, men sparar vi pengar efter att ha importerat?"

 

Du måste vara inloggad för att posta en kommentar.

 
 

Copyright © 2017 | När du letar efter en rabattkod - besök Rabatt.se