Black Friday 2017

av Rabatt.se, 20 nov, 2017
Black Friday 2017

Fredagen den 24 november är dagen som vi alla shoppningfantaster har väntat på. Black Friday är den överlägset bästa dagen på året då butiker erbjuder stora reor, extra bra rabattkoder och kampanjer.

Här på rabatt.se så kommer vi under hela Black Friday lägga upp de senaste och bästa rabattkoderna och kampanjerna bland butikerna.

Vad är Black Friday

Black Friday kommer ursprungligen från USA. Black Friday infaller alltid fredagen efter thanksgiving och många anser att dagen symboliserar starten på julhandeln.

Black Friday har länge varit en stor höjdpunkt i USA men under året 2013 så började även Sverige och större delen av världen även börja ta efter och är idag den största shopping- och readag i stort sett världen över.

Den uppmärksamhet som Black Friday fick i Sverige under 2013 resulterade i att försäljningen för näthandeln ökade med 100 procent jämfört med andra vanliga fredagar. Black Friday blir större och större för varje år. En butik som var tidigt ute med att fira Black Friday och gör stora events varje år är bland annat CDON.

När startar Black Friday

Black Friday infaller alltid dagen efter den 4:e torsdagen i november, alltså dagen efter Thanksgiving i USA. I år är Black Friday den 24 november. Nästa år infaller Black Friday den 24 november.

De flesta butiker på nätet startar deras Black Friday kampanj redan vid tolvslaget mitt i natten. Tidigare år har många företag drabbats av att deras webbplats helt enkelt gått ner på grund av oväntat mycket trafik samtidigt. Vill man få chansen att köpa de bästa fynden så gäller det att vara med vid tolvslaget innan produkterna tar slut.

Black Friday på webben

Black Friday

Black Friday är inte bara stora på webben utan många butiker firar kampanjdagen med att öppna extra tidigt och erbjuda produkter till fantastiska priser. Detta har lett till stora bråk och folk som blivit skadade när de försökt få deras produkt de varit på jakt efter. Som tur är finns numera shopping på nätet där du tryggt och enkelt kan fynda och spara pengar. Men tänk på att du måste vara snabb för att inte produkterna ska hinna ta slut!

Black Friday i USA

Här nedan kan ni se hur det kan se ut i USA har det under Black Friday.

Black Friday rabattkoder

De flesta butiker kommer på fredag erbjuda stora reor, kampanjer och rabattkoder. Några butiker vi kan rekomendera er att spana in är bland annat: