Gästinlägg - Lion Alpin

av Rabatt.se, 20 okt, 2017
Gästinlägg - Lion Alpin

Så hittar du den billigaste skidresan

En skidsemester till Alperna behöver inte kosta mer än en skidresa till fjällen. I det här inlägget listar vi de punkter som du bör fundera över när du bokar en resa och vad du kan göra för att spara mest pengar.

Hur ska du ta dig ner?

Flygplan

Det finns framför allt tre sätt att välja på här, antingen flyga, åka buss eller köra själv. Fyller du en bil kan detta vara det billigaste alternativet då ni är många som är med och delar på kostnaden. Fördelen med buss är att det är väldigt prisvärt och att du kan få 8 istället för 6 skiddagar. Nackdelen är dock att det tar lång tid. Idag är det mest populära alternativet att flyga. Det är fortfarande oftast det dyraste alternativet, men det absolut smidigaste. Vissa veckor kan det dock skilja väldigt lite på de olika transporterna så prova att söka på alla alternativ innan du väljer. Transfer ingår alltid hos oss när du bokar en paketresa.

Vilket boende är bäst?

Hotellrum

Boendet utgör den största kostnaden för skidresan. Här kan du framförallt välja på tre olika alternativ; lägenhet, hotell/pensionat med frukost, hotell/pensionat med halvpension. Att bo i lägenhet med självhushåll är nästan alltid det billigaste alternativet. En fördel med detta är att du kan göra matsäck och ta med ut i backen för att slippa köpa lunch. Här kan du spara mycket pengar. Viktigt att tänka på är dock att det är du själv som ska handla, betala och laga maten.

Alternativ nummer två är att bo på hotell eller pensionat där frukost ingår. Bekvämt att gå upp till ett dukat frukostbord och trevligt att prova olika restauranger på kvällen. Att gå ut och äta varje kväll kostar minst 1500 kr per person för en hel vecka, självklart beroende på vad och var man äter.

Det sista alternativet är att bo på hotell med halvpension, det vill säga med frukost och middag. Detta är den mest populära boendeformen bland våra gäster. Den kostar mest vid bokningstillfället men brukar löna sig i slutändan. Det är dessutom väldigt smidigt att ha allt inkluderat och på ett och samma ställe.

Ett sätt att spara pengar på är att bo så många som möjligt i samma rum eftersom många hotell har någon slags extrabäddsrabatt.

Skidtransport eller skidhyra?

Hyra skidor

Att ta med egna skidor kostar endast extra när du flyger. Flygbolagen tar ut en avgift för skidfrakt på mellan 500–800 kr och hos oss kostar det 495 kr. Har du inte egen utrustning går det bra att hyra på plats. Tänk på att kostnaden för skidhyra kan variera stort från ort till ort.

Sista minuten resor

Skidbacke

Allra billigast kommer du undan om du är flexibel med när och vart du vill resa. I början av december brukar vi släppa våra sista minuten resor och här går det att fynda. Tänk på att det sällan är de mest populära boendena och veckorna som finns kvar så det gäller som sagt att vara flexibel. Är ni en grupp rekommenderas dock inte sista minuten då det oftast finns enstaka rum kvar på hotellen och det kan då bli svårt att få plats på samma boende.

Rabatt på din bokning

Vi samarbetar med Rabatt.se som regelbundet erbjuder rabattkoder och kampanjer under vår butikssida. Just nu erbjuder vi en rabattkod som ger dig 100 kronor i rabatt per person på din bokning.

Summering

Lion Alpin logotyp

När du bokar en paketresa med Lion Alpin ingår den valda transporten, boende och liftkort. Det finns inga dolda kostnader som tillkommer. Som du ser är det många faktorer som påverkar priset och det som först verkar vara det billigaste kanske i slutändan inte alls blir det när du har inkluderat kostnaderna runt om. Vill du ha hjälp med att hitta en skidresa som passar din budget rekommenderar vi att du tar kontakt med någon av våra reserådgivare. De kan tipsa om var du hittar den resan som passar just dig, dina önskemål och din budget bäst.