Kontakta oss

Hör av dig till oss!

Vill du tipsa oss om rabattkoder och kampanjer som inte redan finns listade hos oss? Eller kanske har du hittat ett fel eller en rabattkod som inte fungerar?

E-postadress: tips@rabatt.se
Vanliga svarstider: kl 8-17

Vi försöker göra vårt bästa att svara dig så fort som möjligt, oftast sker det inom ett dygn.

För företag

Vill du synas på rabatt.se?

Hör då av dig till oss på info@rabatt.se för att diskutera eventuella samarbeten.


Vanliga frågor

Support

Vad är en rabattkod?

En rabattkod är en unik kod som företaget valt att ge ut för att locka dig som kund att handla hos just dem. Att använda sig av rabattkoder när du handlar online är ett utmärkt sätt att spara pengar.

  • Ibland går rabattkoder under begreppen kupongkod, kampanjkod eller erbjudandekod, men betyder samma sak oavsett namn.

  • I vissa fall ger rabattkoden fri frakt, i andra fall ger rabatten en fast summa rabatt och ibland ger den en procentuell rabatt när du handlar hos ett företag.

  • Webbutikerna använder rabattkoder och kampanjkoder för att locka till sig nya kunder och för att belöna befintliga kunder.

  • Du använder din rabattkod i kassan innan du betalar för din beställning. Kontrollera alltid att rabatten dragits innan du slutför ditt köp.

Under hur lång tid är en rabattkod giltig?

De rabattkoder och kampanjkoder som webbutikerna erbjuder är skapade av butikerna själva. Det innebär också att det är de själva som bestämmer giltighetstiden på en kampanjkod eller en rabattkod.

En del erbjudanden är mycket kortvariga och gäller ibland endast just den dagen den skapades. Då gäller det att vara med i svängarna. Andra rabattkoder och kampanjer kan vara aktiva i flera år.

Besök Rabatt.se innan du gör en beställning för att kontrollera om det finns några rabattkoder eller kampanjer för butiken du ska beställa ifrån.

Passa även på att prenumerera på vårt nyhetsbrev för att bli tipsad om de bästa kampanjerna och rabattkoderna.

Hur mycket pengar kan jag spara med en rabattkod?

Alla rabattkoder ger någon form av förmån vid ett inköp i webbutiken. Det är upp till webbutikerna att avgöra hur mycket rabatt deras rabattkod ska ge. En del rabattkoder ger fri frakt på din beställning, andra ger en fast procentuell rabatt på ditt köp.

Den vanligaste typen av rabattkod är en procentuell rabatt, ofta runt 10 procent. Vanligtvis brukar företagen kräva ett minimumbelopp som du måste handla för, för att kunna utnyttja rabattkoden.

En annan typ av rabattkod som ofta förekommer är en kod som ger dig fri frakt på din beställning. Gemensamt för alla erbjudanden är att du sparar pengar och får en lägre kostnad jämfört med om du handlat utan att använda dig av en rabattkod.

Hur använder jag min rabattkod?

Alla butiker fungerar olika, men i nästan alla fall så registrerar du din rabattkod när du kommit till kassan och innan du fyllt i dina betalningsuppgifter. Det är viktigt att du angivit din rabattkod och kontrollerat att rabatten har registrerats innan du betalar.