Lenovo rabattkod

Aktuella Lenovo rabattkoder och erbjudanden för oktober 2023

20% rabatt
Rabattkod

Flash Sale - Upp till 20% rabatt

10% rabatt
Rabattkod

10% rabatt på din beställning

Teckna Lenovos nyhetsbrev för att erhålla rabattkoden!

60% rabatt
Erbjudande

OUTLET - Upp till 60% rabatt

30% rabatt
Erbjudande

Studentrabatt - Upp till 30% rabatt

Erbjudande

Aktuella erbjudanden hos Lenovo

Erbjudande

Konfigurera din egna bärbara dator

Erbjudande

Senaste produkterna hos Lenovo

Fri frakt

FRI FRAKT hos Lenovo

Utgångna rabattkoder från Lenovo

15% rabatt
Rabattkod

15% rabatt på ALLT

15% rabatt
Rabattkod

15% rabatt på din beställning

Få hela 15% rabatt på Thinkpads!

Lenovo – Pålitliga och rabatterade sedan 1984

Även om Lenovo numera på många sätt har blivit ett givet val för både företag och privatpersoner som föredrar datorer och IT-produkter som helt enkelt gör vad de ska, så har det knappast alltid varit så. Från att ha varit nästan helt och hållet okänd kinesisk datortillverkare har deras kännetecken nu kommit att bli stabilitet och funktionalitet utan att för den delens skull kompromissa med ren och skär prestanda. Varumärken så som ThinkPad, ThinkBook, IdeaPad och Yoga är dessa dagar en självklar del av PC-marknaden, och man får verkligen anstränga sig för att slippa behöva ta ställning till att välja Lenovo när man står inför sitt nästa köp.

Lenovo moderkort

Att Lenovo har blivit så här oerhört väl profilerade är långt ifrån en slump. Ända sedan detta kinesiska företag grundades under 1984 har expansion varit en given del av företagsandan. Vad som däremot har förvånat många är att de har lyckats växa sig så pass stora utan att kompromissa med sina ursprungliga ideal avseende innovation, prisvärdhet och pålitlighet. Talande för utvecklingen är att de mellan 2004 och 2005 köpte International Business Machines Corporations (IBM) PC-verksamhet vilket gjorde att, bland annat, ThinkPad blev en del av Lenovo. Det gjorde att de blev den största tillverkaren inom branschen för företagsdatorer, och världens tredje största datortillverkare.

Inte illa för ett företag som ursprungligen grundades på idén att bara introducera de västerländska framstegen inom datorer till den kinesiska marknaden. Under senaste åren har de kommit att bli nära förknippade med rabatter och rabattkoder, då produkter från Lenovo ofta periodvis finns tillgängliga till nedsatta priser. Men hur nådde Lenovo den nuvarande marknadsdominansen? Och varför ska man egentligen välja Lenovo framför övriga alternativ?

Kinesisk innovation och västerländsk stabilitet

Företagets historia kan inte förstås utan att man låter sig resa tillbaka till 1980-talet och den sakta tilltagande marknaden för datorer. Trots att Lenovo formellt sett bildades 2004 så sträcker sig företags anor tillbaka till 1984 då det grundades som New Technology Developer Inc. Först hade de som ambition att endast leverera produkter till den kinesiska marknaden, men inom kort valde de att expandera och kom snabbt att bli ett av Asiens största datorföretag. När de 2004 bytte namn till Lenovo så inledde de samtidigt sin expansion till de västerländska marknaderna.

Innovation från Lenovo

En viktig del av expansionen var deras köp av International Business Machines Corporations (IBM) PC-verksamhet vilket direkt gav dem ett starkt fäste på marknaden för både företags- och persondatorer. Det gjorde att de nästan över en natt blev ett av de främsta företagen inom PC-världen i såväl Asien som Europa och USA. Dryga tio år senare blev de inte bara en av världens största PC-tillverkare utan tog även sina första steg mot att få ett fäste på den framväxande marknaden för mobila enheter, surfplattor och smartphones.

Unika möjligheter till rabatt hos Lenovo

Som en av världens allra mest framstående tillverkare av PC-datorer så är det ingen hemlighet att deras produktion är oerhört storskalig. Som slutkund, oavsett om man är företagsinköpare, upphandlare eller privatperson, så har man därför enorma möjligheter att få datorer som inte bara är oerhört prisvärda utan samtidigt håller väldigt hög kvalitet. Detta sker delvis genom företagets förmånliga prissättning, men samtidigt då man med hjälp av Lenovo rabattkod och övriga förmåner kan få oerhört prisvärda datorer till relativt sett lågt pris.

Men hur kan Lenovo hålla lågt pris utan att drabbas rent kvalitetsmässigt? När det kommer till företagsverksamhet så är storskalighet i många fall en oerhörd fördel. Som en av världens största tillverkare av persondatorer så har de en omsättning som på många sätt överstiger den som man sett hos Apple, Microsoft, Asus och många andra av deras främsta konkurrenter. Denna sorts storskalighet skapar prispress redan i produktionsledet. Men till skillnad från många andra företag så har Lenovo säkerställt att detta inte drabbar kvalitén på deras produkter. Därför är de fortfarande ett givet val för både enskilda personer och företag som är ute efter kvalitativa bärbara datorer, stationära alternativ eller servrar.

Stort utbud av prisvärda datorer

Även om Lenovo den senaste tiden verkligen har fått ett starkare fäste på marknaden för mobila enheter så är det hos persondatorer som deras hjärta ligger. Men detta begrepp är numera verkligen brett, då det omfattar såväl laptops för privatpersoner som företagsdatorer för komplicerade serverhallar. Denna heltäckande och breda erfarenhet har gjort att datorer från Lenovo kommit att bli förknippade med den klassiska arbetshästen, det vill säga datorn som aldrig sviker oavsett hur mycket den måste arbete. Att produkter från Lenovo har detta rykte beror i stor utsträckning på deras uppköp av varumärket ThinkPad, som under lång tid varit i det närmaste synonymt med jobbdatorer.

Men Lenovo har även breddat utbudet i den utsträckning att de numera även har datorer för gaming och alla andra tänkbara behov. Därför är de ett perfekt val för både privatpersoner och företag. De är förmodligen allra mest framträdande på marknaden för bärbara datorer, eller laptops, där deras varumärken Legion, Yoga, IdeaPad och ThinkPad är riktiga stapelvaror. Men deras stationära utbud, som i stor utsträckning representeras av IdeCentre och ThinkCentre är också väldigt populära.

Många väljer att dela in Lenovos utbud i laptops, tunna klienter och klassiska stationära. För privatpersoner är laptops och stationära förmodligen de främsta alternativen, medans tunna klienter främst förekommer i företagsrelaterade sammanhang. Vad som är representativt för företaget är däremot att de har nått framgång i varje enskilt segment.

Lenovo laptop

Mobila enheter

Det är ingen hemlighet att Lenovo har haft en något förvirrad och konfliktartad närvaro på marknaden för mobiltelefoner och surfplattor. Mellan åren 2008 och 2009 var det stora skriverier när de valda att först sälja och sedan köpa tillbaka sin mobila verksamhet. När de slutligen tog beslutet att även storsatsa på mobila enheter så dröjde de inte länge innan de fick ett starkt fäste på marknaden. Sedan 2013 så är de en av de största leverantörer av smartphones i Kina, och har även ett väldigt starkt fäste internationellt. Då de valt att satsa på Android-baserade enheter är de på många sätt en direkt konkurrent inte bara till Apple, utan även till övriga etablerade aktörer så som Samsung. När de valde att köpa Motorola så var det ett tydligt tecken på att de var på väg mot marknadsdominans även inom mobilsegmentet.

Vad som fått Lenovo att sticka ut på marknaden för mobiltelefoner är att de utöver många rabatterade enheter verkligen satsat på en unik balans mellan innovation och stabila produkter. De har valt att fokusera på de saker som de dragit slutsatsen att människor vill ha. Detta handlar i stor utsträckning om den sorts egenskaper som numera anses vara kärnfunktioner. Däribland bra kamera, imponerande specifikationer och en smidig användarupplevelse.

Rabatt på övrig elektronik från Lenovo

Lenovo håller aktivt på att etablera sig på ett flertal marknader inom allt ifrån smart hemelektronik till smartklockor. Även om de ännu inte fått ett allt för enormt genomslag på dessa marknader så har antalet liknande produkter från Lenovo ökat. Därför finns det även möjligheten att få rabatt på övriga produkter från Lenovo som inte faller inom kategorin datorer, smartphones och surfplattor. Men detta utbud är långt ifrån lika stort, och det lär förmodligen dröja några år innan Lenovo har möjlighet att konkurrera med de mer etablerade företagen inom denna sorts smarta produkter. Men man har definitivt stora möjligheter att få rabatt på Lenovos befintliga utbud.

Finns det många olika rabattkoder för Lenovo?

När det kommer till rabattkoder så är det inte heller någon hemlighet att mycket handlar om att locka människor att klicka. Men när det gäller Lenovo så finns det faktiskt en både seriös och ärlig chans att ta del av riktigt förmånliga erbjudanden. Då datorer, smartphones och surfplattor från Lenovo är några av de allra mest populära i världen så säljs de i oerhört stor omfattning. Denna storskalighet skapar unika och stora möjligheter att få produkter till riktigt bra priser. Men hur fungerar det egentligen?

Rabattkoder för Lenovo är långt ifrån magi. Den grundläggande idén är att erbjudandet lockar till köp, vilket i sin tur ökar omsättningen hos Lenovo. Då Lenovo har hög omsättning finns det samtidigt ett rationellt utrymme för rabatt. Såväl Lenovos som återförsäljarnas marginaler skapar utrymme för rättvisa rabatter. Denna sorts storskalighet är en av de främsta anledningarna till varför det finns rabatter för Lenovo. Turligt nog så har man på så sätt väldigt stora möjligheter att få kvalitativa produkter till ett riktigt förmånligt pris.

Antalet rabatter varierar mellan olika perioder. Ibland finns det enorma möjligheter till rabatt, och ibland får man helt enkelt acceptera att produkterna säljs till fullpris. Därför lönar det sig ofta att regelbundet ta en titt på huruvida det finns giltiga och tillämpliga rabatter. Värt att komma ihåg är att de flesta rabatter dyker upp med regelbunden intervall. Så ibland kan det löna sig att skjuta upp sitt köp.

Varför ska man använda rabattkoder för Lenovo?

När det kommer till frågan varför man bör använda Lenovo-rabattkoder så är svaret ganska enkelt och allmängiltigt. Man sparar helt enkelt pengar. Åtminstone som slutkund. Detta gäller inte bara Lenovos rabattkoder, utan även samtliga rabatter. Numera handlar elektronik- och datorbranschen i stor utsträckning om att sälja så stort antal produkter som möjligt. Man brukar säga att vinsten finns i volymer. Att erbjuda rabattkoder är helt enkelt en del av detta. Oavsett om det handlar om rabatt på Lenovo eller andra produkter så får man som slutkund helt enkelt ett lägre pris på bekostnad av tillverkaren eller återförsäljarens marginaler. Se det som att en del av vinsten kommer till gagn för dig som köper.

I vissa fall är det även så att den som erbjuder en rabattkod får en liten provision för besväret. Men för dig som köper produkten spelar detta egentligen ingen roll då slutresultatet blir att du får samma produkt till ett lägre pris. När det kommer till produkter från Lenovo är det ofta en väldigt gynnsam situation då deras produkter håller så pass hög nivå att det är ett bra köp oavsett hur pass rabatterade de är.

Finns det några nackdelar med en Lenovo rabattkod?

En rabattkod är, som sagt, inte så mycket mer än en möjlighet att köpa en produkt till ett nedsatt, eller rabatterat pris. Om du redan från början har tänkt att köpa produkten så är det helt och hållet en win-win-situation. Men finns det några situationer där en rabattkod kan vara en nackdel? Låt oss säga att du egentligen inte tänkt att köpa en Lenovo-dator, men lockas av det rabatterade priset. Detta skulle, åtminstone teoretiskt sett, kunna leda till att du gör ett ogenomtänkt och förhastat köp. Därför rekommenderar vi att du noggrant funderar på huruvida det verkligen är ett köp som du vill genomföra.

Om du däremot redan har riktat ditt sikte mot Lenovos utbud av rabatterade datorer så kan du känna dig trygg i vetskapen att det inte finns några som helst nackdelar med en rabattkod för Lenovo. Det enda som kommer att ske är att du få samma produkt som du ursprungligen tänkt köpa, fast till ett avsevärt mycket mer förmånligt pris. Det är svårt att tänka sig en bättre situation.

Hur ser framtiden ut för Lenovo?

Lenovo har redan bevisat att de är en given aktör på marknaden för datorer och smartphones. Men numera är marknaden för tekniska produkter avsevärt mycket större än så. Detta är knappast något som gått Lenovo förbi, utan de arbetar hela tiden för att expandera sitt produktutbud. I skrivande stund så håller de på att lansera ett flertal produkter på marknaderna för smart TV och bärbara enheter. Då det knappast går att förutspå vilka planer Lenovo har så är det nog endast framtiden som kan utvisa var det hela bär därhän.

Vad man kan vara säker på är däremot att Lenovo fortsätter att expandera och växa som ett av den moderna tidens allra mest tillförlitliga IT-företag. Därför behöver man knappast oroa sig för att köp av en Lenovo-produkt ska vara en dålig investering. Detta gäller såväl deras rabatterade utbud som produkter till fullpris. Som slutkund kan man därför alltid vara helt trygg i vetskapen att Lenovo är ett riktigt bra och prisvärt val.

Så här använder du din Lenovo rabattkod

  1. En rabattkod från Lenovo använder du i kundvagnen. Under rubriken "Orderöversikt" så hittar du ett fält för att ange din rabattkod.
  2. Skriv in din Lenovo rabattkod i fältet och klicka sedan på knappen "använd".
  3. Kontrollera att du fått din rabatt och gå sen vidare med ditt köp.