Webhallen rabattkod

Aktuella Webhallen rabattkoder och erbjudanden för december 2023

90% rabatt
Erbjudande

Fyndvaror - Upp till 90% rabatt

72% rabatt
Erbjudande

Upp till 72% rabatt på utvalda produkter

Fynda bland veckans deals!

62% rabatt
Erbjudande

Upp till 62% rabatt på hela ditt köp

Fynda bland månadens hetaste gaming deals!

50% rabatt
Erbjudande

Aktuella kampanjer - Upp till 50% rabatt

Fri frakt

FRI FRAKT hos Webhallen

Handla för minst 500 kr så bjuder Webhallen på frakten!

Erbjudande

Medlemskampanjer hos Webhallen

Erbjudande

Aktuella butikskampanjer

Utgångna rabattkoder från Webhallen

86% rabatt
Erbjudande

Back-to-school rea! Upp till 86% rabatt

Fynda bland mängder av varor!

20% rabatt
Erbjudande

Upp till 20% rabatt på hörlurar

Fynda bland returnerade och kartongskadade produkter.

Sedan 1999 så har Webhallen varit ett givet val för personer som uppskattar problemfri elektronisk handel. Och även om man numera denna sorts webbutiker för givna, då internet på många sätt tagit över såväl postorder som handeln i fysiska butiker, så är de vissa aktörer som gång på gång visat sig kapabla att axla den moderna tidens krav.

Webhallen har gjort sig kända för ett brett utbud, förmånliga erbjudanden och kampanjer, ett stort antal betalsätt och en unikt smidig användarupplevelse. Sedan lanseringen har de genomgått ett stort antal förändringar. Inledningsvis så fokuserade de nästan uteslutande på den svenska marknaden men har numera en nordisk inriktning. Mycket av expansionen skedde när företaget under 2005 köptes av Pixmania, men sedan 2013 ägs det av norska storkoncernen Komplett.

Genom åren har Webhallen stuckit ut med hakan på fler än sett sätt. När de 2014 valde att acceptera Bitcoin som betalmedel blev de den första större elektronikkedjan som tagit ställning och uppmuntrat betalning med kryptovalutor. Utöver sin onlinetjänst har Webhallen numera ett flertal butiker.

Enligt dem själva så har de aktivt strävat efter att bibehålla sina kärnvärden avseende att vara entusiastiska kring sina produkter och vara ett givet val för alla mjuk- och hårdvaruentusiaster. Då företaget ursprungligen grundades som ett sidoprojekt bland vänner så har de gjort en enorm resa då de numera är en av de största återförsäljarna inom branschen.

Detta är inte illa för ett företag som ständigt strävar efter att vara innovativa. Men hur började det hela? Och vad kan de numera erbjuda som deras konkurrenter inte kan?

Bakgrund och historik

För att förstå den kultur som Webhallen kommer i från så måste man tänka sig tillbaka till mitten av 1990-talet. PC-datorer hade precis börjat få ett fäste i folkhemmet men det var fortfarande väldigt kostsamt med såväl hårdvara som mjukvara.

Webhallens grundare, Bendik Cavallin, Andreas Kamél och Arvid Winqvist, såg en öppning i marknaden och började i liten skala att sälja begagnade PC-spel. Efterfrågan visade sig vara stor och de expanderade snabbt till att även erbjuda TV-spel.

Från att ursprungligen ha satsat på fysiska butiker så visade det sig snabbt att internethandel skulle komma att bli framtidens melodi. Detta var ingen hemlighet med tanke på den enormt snabba tillväxt som i stort sett alla internetföretag uppvisade under slutet av 1990-talet. I och med tillgången på ADSL och höghastighetsinternet så blev det allt mer naturligt för folk att använda internet för de flesta tjänster. Från att kallat sin verksamhet för CD-Rom Retur så bytta de nu namn till Webhallen och lanserade sin webbutik.

Under de tidiga åren så var spelentusiaster deras primära kundkrets. Detta visade sig tydligt då de hade en kundklubb som kretsade kring spelfusk och rabatt på spel. Efter ett år av gynnsam tillväxt så valde de att utöka sitt utbud och kom då att erbjuda hårdvara och DVD-filmer. Den som minns det tidiga 2000-talet kommer även att komma ihåg hur populärt det var med import-DVD så den svenska marknaden ännu inte hade hunnit i kapp med folks efterfrågan.

Därför blev Webhallen ett givet alternativ för de som ville tänka sitt behov av lite mer obskyr film. I samband med detta blev det till synes uppenbart för grundarna att sajten behövde moderniseras då den ditintills drivits som en sorts anslagstavla och elektronisk postorderverksamhet.

Runt 2001 var året som de blev en fullfjädrad online handel och det var här som grunden för den nuvarande verksamheten etablerades. De flesta som minns sajten från den tiden ser väldigt många likheter med hur den ser ut idag.

Vad är Webhallen och vad erbjuder de?

Webhallen är en av de största webbutikerna inom spel, mjukvara och hårdvara. Men detta är endast en schabloniserad beskrivning. I verkligheten så säljer de numera allt mellan himmel och jord. Och besökare har att välja mellan allt i från leksaker till mobiltelefoner och hushållsprodukter.

Denna utveckling har varit en naturlig följd av att efterfrågan på extremt nischade butiker i stor utsträckning har försvunnit. Tvärt om har det visat sig vara viktigt att kunna täcka samtliga kunders oerhört varierade behov.

Webhallen – En av de största inom e-handel

Dessa dagar så har Webhallen ett givet alternativ då de helt enkelt har kommit att bli något utav en institution inom e-handeln. Men då de aktivt har arbetat på att bibehålla sin personliga prägel har de samtidigt lyckats bevara sina kärnkunder. De har flera år i rad blivit utnämnda som ett av Sveriges snabbast växande företag.

Mycket har att göra med att de lanserat smidiga produktlösningar som helt enkelt tilltalad användare. Ett exempel på detta är när de släpptes färdigbyggda datorer under eget varumärke. Detta skedde kring mitten av 2000-talet då eGaming fortfarande var i sin vagga, men vindarna blåste åt ett håll som antydde att det skulle komma att bli en enorm sport i sin egen rätt.

Många anser att Webhallen har vuxit som de har gjort på grund av att de har lyckats bibehålla förtroendet hos stamkunderna utan att för den delens skulle glömma bort att värdesätta nya. Detta exemplifieras i viss utsträckning av det kundlojalitetssystem som lanserades, där olika nivåer motsvarande olika förmåner där stamkunder kunde få Webhallen rabattkod eller ett särskilt erbjudande.

De var även tidiga med att erbjuda ett stort antal olika betalsätt, och numera har man som kund att välja mellan att betala i butik, bank- eller kreditkort, PayPal, internetbank eller Bitcoin. Dessa omfattande valmöjligheter är på många sätt talande för vad Webhallen står för.

TV- och datorspel

Spel har alltid varit något utav Webhallens kärnverksamhet. Och än i dag erbjuder de spel till alla aktuella system. Oavsett om man letar efter något till PC, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Nintendo 2DS eller 3DS, Playstation 3, Xbox 360, Wii U eller något annat så kan man vara säker på att Webhallen har något att erbjuda. På många sätt så kan de stoltsera med att ha ett av marknadens bredaste utbud av spel.

Auktoriserad återförsäljare för Apple

Det går nog knappast att undvika faktumet att Apple har kommit att bli ett av världens största varumärken inom datorer och mobila enheter. Därför är det även omöjligt att som återförsäljare inom hemelektronik försöka konkurrera utan att kunna erbjuda deras produkter.

Webhallen har som auktoriserad återförsäljare för Apple ett oerhört brett utbud av deras produkter, och erbjuder regelbundet förmånlig rabatt. Oavsett om du letar efter en iPhone, iPad, Apple Watch, iPod, Macbook eller något tillbehör så kan du känna dig helt trygg i vetskapen att Webhallens stora utbud av Apple-produkter täcker alla dina önskemål och behöv.

Leksaker och hobby

En av de snabbast växande kategorierna är intressant nog även en utav deras minsta. Efterfrågan på leksaker och hobbyprylar har ständigt ökat. Kanske på grund av att gamla Webhallen-kunder numera är föräldrar och även vill beställa saker åt sina barn, men kanske också på grund av att nostalgifaktorn gör att många vill återuppleva sina egna barnårs glansdagar.

Tack vare ett enormt utbud av märkesleksaker, brädspel, kläder och accessoarer så har man stora möjligheter att komplettera sin beställning. Den sötsugna personen kan glädja sig med att de numera även säljer godis som på ett riktigt bra sätt kan komplettera ens order.

Därför är denna kategori på många sätt att anses som en sorts komplementkategori där man kan fylla ut sin order för att nå fraktfri leverans eller helt enkelt få något extra.

Många PC-tillbehör

Även om de har breddat sitt utbud av produkter så har de knappast övergett sina PC-rötter. Därför har man chansen att välja ett såväl kompletta datorer som enskilda komponenter. Det spelar ingen roll om man vill utöka sin befintliga dator eller bygga en ny, med Webhallen blir det enkelt tack vare förmånlig prissättning, kampanjer och tips och förslag.

Då denna kategori på många sätt och vis motsvarar deras kärnverksamhet så är det även här som de har lagt lite extra krut. Därför motsvarar den definitivt Webhallens största och mest välbesökta kategori av produkter. Här hittar man utöver de senaste produkterna även ett flertal klassiska produkter som är eftertraktade men annars kan vara svåra att hitta. Denna balans av PC-nostalgi och moderna produkter kommer att tilltala även den mest inbitna gamern.

Produkter för kropp och hushåll

En av de mer nya kategorierna som de har valt att införa är hem och hälsa. Här hittar man alla möjliga smarta produkter för kroppsvård och hem. Men de erbjuder numera även vitvaror, verktyg och barnprodukter. Detta har gjort att Webhallen på många sätt gått från en spelorienterad verksamhet till att numera vara heltäckande och kunna erbjuda de flesta produkter som folk faktiskt har behov av.

Lättillgängliga villkor och förmåner

Något som får Webhallen att sticka ut är att de erbjuder hela 60 dagars öppet köp. Åtminstone så länge det inte handlar om specialanpassade produkter, och så länge produkten har sin ursprungliga förpackning. De erbjuder även särskilda trygghetsavtal som tar bort såväl åldersavdrag som självrisk i samband med utbyte eller reparation.

Detta är en tjänst som har kommit att bli uppskattad av många kunder då den säkerställer att man har extra skydd mot det oförutsedda. Med tanke på att kostnaderna för många moderna prylar har en tendens att skena så är det ofta en bra idé att ta det säkra före det osäkra.

Smidiga betalalternativ

Webhallen har valt att i stor utsträckning prioritera enkelhet avseende betalningstjänster. Därför kan man som kund välja mellan ett enormt antal betaltjänster. Svenskar är förmodligen vid det här laget bekanta med Klarna, men vad som många inte vet är att Webhallen även tar emot betalningar med kryptovalutor eller betalningar via PayPal. Denna sorts smidighet är på många sätt unik och gör att det är enklare än någonsin att handla hos Webhallen. Utöver betalsätten så har de på många sätt optimerat sina fraktkostnader och alla som beställer för femhundra kronor eller mer har att se fram emot en helt och hållet fraktfri leverans.

Vad särskiljer Webhallen från konkurrenterna?

För att förstå vad det är som gör att Webhallen sticker ut ur mängden så måste man ta sig lite tid att förstå deras företagskultur. De har gedigna rötter inom spel- och datorkulturen, och det är där de hittade sina tidiga kunder.

Genom att ha bevarat denna känsla och anda av att vara både nyskapande och i bräschen för utvecklingen så har säkerställt att både gamla kunder får vad de förväntar sig, och nya kunder får uppleva vad de har att erbjuda.

Denna unika kombination av brett utbud och enkel webhandel gör att man utan att tveka faktiskt kan rekommendera webhallen. Många har kommit att uppskatta att man har stora möjligheter avseende betalningssätt och inte behöver vara utlämnat till vare sig Klarna eller övriga svenska alternativ.

Många som är återkommande kunder hos Webhallen har särskilt uttryckt hur enkelhet är en av de främsta anledningarna till att återkomma. Snabba behandlingar av beställningar och en kundtjänst som är lika trevlig som den är seriös säkerställer att man inte behöver bekymra sig för några som helst problem i samband med ett inköp från Webhallen.

I takt med att de ständigt utökar sina produktkategorier och tillför nya sådana så kan kunder se fram emot ett produktutbud som motsvarar alla de förväntningar som man har på modern webhandel.

Spara pengar hos Webhallen

Utöver det stora utbudet hos Webhallen och butikens förmånliga kampanjer så vinner de många poäng för att helt enkelt vara en av de smidigaste online butikerna som svenska kunder har tillgång till.

Det är väldigt uppenbart att Webhallen har varit lyhörda på vad deras kunder faktiskt vill ha och justerat sin verksamhet därefter. Här på rabatt.se hittar du alla aktuella rabattkoder och erbjudanden hos Webhallen.