TIER rabattkod

Aktuella TIER rabattkoder och erbjudanden för oktober 2023

Erbjudande

Få 50% rabatt på dina nästa 5 åkturer

Hur funkar Tier?

För att kunna hyra en elsparcykel från Tier måste du först ladda hem deras app i din telefon och skapa ett konto. I appen ser du sedan var du kan hitta Tier-elsparkcyklar inom ditt område. När du är vid en Tier-sparkcykel tar du upp mobilen, går in i appen och scannar QR-koden som finns på Tier-elsparkcykeln. På så sätt låser du upp elsparkcykeln och du kan börja köra.

För att starta din Tier ställer du en fot på elsparkcykeln och den andra skjuter du ifrån på marken, och när du fått lite fart ställer du båda fötterna på din Tier och börjar gasa med högerhanden. Bromsen finner du på olika ställen beroende på vilken modell det är på den aktuella Tier du hyr. Antingen finns bromsen på vänster sida av styret eller så bromsar du med foten på bakhjulet.

Under hela din resa kan du se i appen var du befinner dig och är du i en gulmarkerad zon betyder detta att det är begränsad hastighet. Då saktar din Tier in till den accepterade hastigheten som finns på detta område.

När du är framme vid din destination och är redo att parkera din Tier ser du i appen om det är en godkänd parkeringszon. Är zonen som du är i rödmarkerad kan du inte parkera din Tier här, utan du måste då gå utanför det rödmarkerade området för att kunna parkera. När du har parkerat din Tier avslutar du enkelt åkturen i appen.

Vad kostar Tier?

Att låsa upp/hyra en Tier kostar 10 kronor i startavgift och därefter kostar det två kronor per minut. Priset skiljer sig från land till land.

Hur betalar jag för att hyra en Tier?

För att betala för din åktur med Tier använder du ditt kontokort.

Säkerhetsregler för Tier

När du ska åka Tiers elsparkcyklar bör du ha en hjälm på huvudet för din egen säkerhet. Du bör inte åka i mer än 20 km/h med din Tier, framförallt inte i nedförsbackar då farten enkelt ökas då. Åker du på gångbanor bör du begränsa hastigheten till 6 km/h.

När du ska parkera din Tier ska du se till så att den parkeras på ett lämpligt ställe, tex inte blockera offentliga gångar och se till så att det finns plats för gående att ta sig förbi. Parkera inte heller Tier så den blockerar privata infarter, byggnader, offentliga vägar eller på privata bakgårdar osv.

När du ska åka Tiers elsparkcyklar ska du följa trafikregler, vara 18 år eller äldre och endast åka en person per elsparkcykel.