Uber Eats rabattkod

Aktuella Uber Eats rabattkoder och erbjudanden för december 2023

200 kr rabatt
Rabattkod

200 kr rabatt på din beställning

Erbjudande

Aktuella erbjudanden hos Uber Eats

Utgångna rabattkoder från Uber Eats

Rabattkod

Få kostnadsfri leverans på din beställning

När Amerikanska Uber slog upp sina portar under 2009 så var det nog få personer som trodde att de dryga tio år senare skulle komma att vara ett av världens största transport- och leveransföretag med över en miljard användare.

Även om varumärket i stor utsträckning är förknippat med taxiverksamhet så har de i de senaste åren utökat sin inriktning till att täcka allt i från matleveranser till uthyrning av elektriska scootrar. Deras system för beställning och hemleverans av mat, Uber Eats, har kommit att få särskilt stor uppmärksamhet.

Uber Eats rabattkoder
 • Uber Eats är en app och hemsida som möjliggör smidig beställning och hemkörning av mat.
 • Sedan lanseringen 2014 har expanderat sin verksamhet och finns nu även tillgängliga i utvalda svenska storstäder.
 • Uber Eats erbjuder ofta förmånliga rabattkoder och kampanjer som fria leveranser eller rabatt på din första beställning!

Vad som numera är Uber Eats lanserades relativt blygsamt 2014 och blev 2015 tillgängligt för allmänheten under varumärket Uber Fresh. Men döptes snabbt om till Uber Eats då det ansågs ha en mer internationell prägel. Inledningsvis levererade de bara i ett fåtal amerikanska storstäder, men har nu utökat till att omfatta stora delar av världen. Men när och hur grundades företaget? Och hur använder man egentligen Uber Eats?

Historien bakom Uber

Som en del av moderbolaget Uber är Uber Eats på många sätt en naturlig förlängning av deras kärnverksamhet. När Uber grundades 2009 av kanadensaren Garrett Camp och amerikanen Travis Cordell Kalanick så var det med ambitionen att ta idén bakom så kallade icke-hierarkiskt nätverk och tillämpa det i verkliga världen. Genom att på ett gränsöverskridande sätt sammanlänka personer som efterfrågar tjänster med personer som erbjuder tjänster så lyckade de skapa en helt ny global marknadsplats.

Även om deras inledande verksamhet i stor utsträckning fokuserade på tjänster mellan privatpersoner så utökade de snabbt till att även inkludera företag. Talande för deras ursprungliga verksamhet var att företaget grundades under benämningen Uber Cab, och då med fokus på tillgänglig och billig transport för privatpersoner via personbil.

Deras tjänster var i början endast tillgängliga i företagets hemstad San Francisco, men kom snabbt att expandera till att även täcka ett flertal av de större städerna i USA. Deras första steg mot att etablera sig på den internationella marknaden skedde i slutet av 2011 då Uber började erbjuda sina tjänster i Frankrike.

Med tiden så har de fortsatt att etablera sig runt om i världen och är numera ett av de främsta internationella företagen som förmedlar tjänster mellan personer. Därför är det knappast konstigt att Uber har valt att utöka sina tjänster till att numera omfatta avsevärt mycket mer än bara taxijänster.

Lanseringen av Uber Eats

Som en del av företagets ambition att inte vara helt beroende av taxiverksamhet så valde de 2015 att lansera matleveranstjänsten Uber Fresh. Idén var att på ett enkelt sätt sammanlänka restauranger med potentiella kunder.

Genom att tillhandahålla ett gränssnitt där restauranger via internet kan tillgängliggöra sina menyer, ta emot beställningar och betalningar samt arrangera utkörning. Nästan direkt efter lanseringen så döptes tjänsten om till Uber Eats för att bli mer tilltalande på marknader utanför USA.

Vad som gjorde tjänsten unik var däremot att de möjliggjorde för personer att ansöka om att bli utkörare, vilket i väldigt stor utsträckning ökade möjligheterna att få mat utkörd. Men restauranger har även möjligheten att själva ta hand om sin utkörning.

Huruvida man får maten hemkörd av restaurangens egen personal, eller av en samarbetspartner, framgår i samband med beställning.

Uber Eats i Sverige

Under 2018 så har Uber Eats tagit stora steg mot bred etablering även i Sverige. Från att inledningsvis ha fokuserat på de storstäderna Stockholm, Malmö och Göteborg pågår intensivt arbete med att tillgängliggöra tjänsten för så många personer som möjligt.

Anledningen till att de satsar på vårt avlånga land är att de har sett en tydlig trend i ökad efterfrågan på matleveranser. I kombination med att Sverige länge varit något utav hemland för ett stort antal fintech- och IT-företag så är det på många sätt rätt klimat för fortsatt expansion. Huruvida man kan använda Uber Eats i Sverige beror däremot i nuläget på om de erbjuder sina tjänster där man själv befinner sig.

Hur fungerar Uber Eats?

Idén bakom Uber Eats är väldigt lik den för svenskar numera välkända tjänsten Onlinepizza. Som användare och potentiell kund kan man söka efter tillgängliga restauranger inom området där man befinner sig, se deras menyer och även beställa hem mat för hemkörning.

Allting sker direkt via Uber Eats hemsida eller app, som också hanterar själva betalningen. Själva utkörningen utförs av personer som registrerat sig som en Uber Eats leveranspartner. Kraven på personer som vill utföra leveranser är förhållandevis strikta, vilket gör att man kan känna sig trygg i vetskapen att processen är trygg, tillförlitlig och seriös.

 • Installera appen eller använd hemsidan för att hitta restauranger i din närhet.
 • Välj maträtter, beställ och betala direkt.
 • Invänta hemkörning.

För att komma igång med att beställa mat via Uber Eats så är första steget att endera installera appen eller använda hemsidan för att hitta en närliggande restaurang, vars utbud motsvarar det man letar efter. Därefter behöver man egentligen inte göra så mycket mer än att utföra beställningen och invänta hemkörning.

Detta gör Uber Eats till en oerhört smidig tjänst oavsett om man vill kombinera beställningar från olika restauranger, eller beställa till hela familjen från ett och samma ställe. Få övriga tjänster bjuder på samma nivå av kontroll, och säkerställer att man verkligen får vad man förväntar sig. Helt klart ett givet alternativ för dig som vill ha tillgång till all din favoritmat på ett och samma ställe. Men låt oss ta en närmare titt på hur Uber Eats fungerar i praktiken.

Uber Eats för dig som vill beställa mat

De flesta personer söker sig Uber Eats gör det helt enkelt för att beställa mat. Denna process brukar delas in i de tre stegen granska, beställa och spåra vilket ämnar belysa hur enkel tjänsten är att använda. Hur många restauranger man har att välja mellan beror helt och hållet på utbudet av restauranger i ens närhet som valt att samarbeta med Uber Eats. Hur som helst så är det alltid lika smidigt och enkelt att beställa via Uber Eats. Och man kan alltid vara säker på att få samma praktiska upplevelse.

 • Granska utbudet för att hitta något som passar.
 • Beställ och betala direkt.
 • Spåra och invänta din beställning.

En stor fördel är att man redan i samband med beställning ser hela kostnaden, inklusive utkörningsavgift, vilket gör att man alltid har en smidig översikt över summan man beställer för. Då all betalning sker direkt via Uber Eats så kan man vara säker på att transaktionen sker på ett tryggt och tillförlitligt sätt.

När beställningen är slutförd så kan man följa matens rutt på en karta med hjälp av GPS-spårning. Helt enkelt väldigt smidigt. Man kan alltid vara säker på att maten levereras rykande färsk direkt till dörren. Detta är absolut en enkelhet för personer som endera inte kan eller orkar gå ut för att hämta restaurangmat. Helt enkelt ett bra sätt att göra vardagen lite enklare och mer exklusiv.

Uber Eats för restaurangägare

Om man som restaurangägare vill samarbeta med Uber Eats och erbjuda sina rätter via deras gränssnitt så kan man skicka in en ansökan. Där får man uppge hur många inrättningar man driver, vilken sorts mat man säljer, hur mycket hämtmat man säljer per vecka samt huruvida man erbjuder egen hemkörning.

Därefter utvärderas ansökan av Uber Eats för att säkerställa att man lever upp till deras krav och kriterier. I de flesta fall så kan man vara säker på att bli accepterad som en samarbetspartner till Uber Eats. Och många har fått erfara att det blivit ett riktigt uppsving för den egna verksamheten.

Själva så förespråkar de sin egen tjänst med argumenten att det resulterar i ökad omsättning, möjligheten att erbjuda snabba leveranser och en unik chans att förbättra sin verksamhet. Tanken bakom det hela är att man via Uber Eats når ut till en avsevärt mycket större kundkrets, vilket i bästa fall ökar efterfrågan på det man erbjuder.

Snabba leveranser säkerställs genom att man inte själv behöver axla ansvaret för utkörning, utan att maten levereras med hjälp av Uber Eats leveranspartners. I vissa fall så är det däremot restaurangen själv som står för utkörningen. Då tjänsten ger tillgång till väldigt mycket statistik om hur många som köper, överväger att köpa samt vad folk tycker om ens verksamhet så får man en unik chans att förbättra och utvärdera sin befintliga verksamhet.

Antalet restaurangägare i Sverige som väljer att samarbeta med Uber Eats blir hela tiden allt fler. Och detta påskyndar även Uber Eats etablering på andra orter runt om i Sverige. Inom kort kan man förvänta sig att det i väldigt stora delar av Sverige kommer gå att beställa hämtmat direkt via Uber Eats.

Som ett av världens snabbaste växande företag finns det knappast någon anledning att anta att utvecklingen kommer att avstanna. Tvärt om ökar efterfrågan på matleveranser i lavinartad fart.

Uber Eats för dig som vill bli utkörare

Om man är intresserad av att tjäna pengar som leveranspartner så kan man fylla i ett formulär på deras hemsida Där får man fylla i uppgifter om vilken stad man bor i och den omfattning man klarar av att leverera. De specifika kraven varierar däremot mellan olika länder.

Men generellt sett så kräver Uber Eats att man inte är tidigare straffad och inte finns registrerad i brottsregistret. Enligt Uber Eats har man stora möjligheter att arbeta på egna villkor, då man själv sätter gränserna för när, hur och var man vill utföra leveranser. Helt enkelt ett smidigt sätt att tjäna extrapengar.

Vad som är unikt med Uber Eats är att man som utkörare, eller leveranspartner, själv väljer på vilket sätt man vill leverera. Det innebär att man har chansen att arbeta med hjälp av bil, cykel, till fots eller hur man nu föredrar att utföra leveranserna. Möjligheten att tjäna pengar som utkörare och på egna villkor är något som lockar många.

Full kontroll över din beställning

Något som är väldigt behändigt med Uber Eats är att man får full kontroll över sin beställning. Genom att kunna skriva särskilda kommentarer, anmärkningar och önskemål till restaurangen så har man möjligheten att detaljstyra beställningen i tillräcklig utsträckning för att säkerställa att man inte upplever något oväntat till följd av allergier eller önskemål om specialanpassade beställningar.

Skulle det uppstå problem med ens beställning så behöver man inte heller oroa sig. Som mellanhand är Uber Eats en neutral part som kan avhjälpa alla eventuella problem som kan uppstå. Det är bara att kontakta deras kundtjänst.

Hur mycket kostar Uber Eats?

Hur mycket en beställning via Uber Eats faktiskt kostar beror på ett flertal olika faktorer. Däribland själva kostnaden för maten, utkörningssträckan, huruvida restaurangen kör ut själv eller via en utkörningspartner samt eventuell dricks som tillförs beställningen.

I stor utsträckning är det restaurangerna själva som avgör vad slutkostnaden för beställningen hamnar på. Men när det kommer till dricks så är det den som beställer som avgör huruvida det tillförs.

Är Uber Eats tryggt, säkert och pålitligt?

Uber Eats är en av världens största internationella marknader för beställning och hemkörning av mat. Deras storskalighet är på många sätt ett tecken på att de måste ta sitt ansvar. Annars vore det helt enkelt inte möjligt för dem att vara verksamma i ett så pass stort antal länder.

Under 2017 fick Uber fyra av fyra möjliga stjärnor i en utvärdering utförd av välkända branschorganisationen Electronic Frontier Foundation (EFF). Såväl betalsystem som personuppgiftshantering håller väldigt hög nivå, vilket gör att man inte behöver vara orolig för att ens personliga data hamnar i fel händer.

Och då all utkörning är spårbar, såvida det inte är restaurangen själv som utför utkörningen, så kan man vara trygg i vetskapen att man kan följa hela rutten på en karta.

Vetskapen att beställningen hanteras via Uber Eats är ofta en trygghet i sig., Vid minsta problem är det bara att kontakta deras behjälpliga kundtjänst. På så sätt kan man ställa frågor om allt som rör ens beställning. Och alltid få en enkel och smidig upplevelse.

Så här använder du din Uber Eats rabattkod

 1. Välj först ut vilken restaurang och typ av mat du vill beställa.
 2. När du valt klart så går du vidare till varukorgen.
 3. Lite längre ner på sidan så frågar Uber Eats ifall du vill lägga till en kampanjkod.
 4. Där fyller du i din Uber Eats kampanjkod du fått och klickar sedan på ok.
 5. Kontrollera nu att ditt pris blivit reducerat och tryck sen på beställ.