Sellpy rabattkod

Aktuella Sellpy rabattkoder och erbjudanden för oktober 2023

Rabattkod

50 kr bonus på din första försäljning

Erbjudande

Aktuella erbjudanden hos Sellpy

Utgångna rabattkoder från Sellpy

15% rabatt
Rabattkod

15% rabatt på ditt första köp

Historia

Sellpy grundades 2014. Det började med att grundarna ville sälja av saker från sina hem men de tyckte att det fattades ett smart och enkelt sätt att kunna göra detta på. De hade hört talas om ett företag i USA där personer kan beställa hem boxar som de fyller med saker som de vill förvara och mot en avgift hämtar företaget upp dessa boxar och förvarar dem. Då grundarna till Sellpy ville hitta ett enkelt sätt att sälja saker på, tog de inspiration från företaget i USA och tillslut kom de fram till Sellpys idé: personer beställer hem påsar, fyller med saker de vill sälja, påsarna blir upphämtade, läggs ut till försäljning på Sellpys hemsida och sen är det bara för personer att shoppa second hand!

Att sälja med Sellpy

Har du kläder, accessoarer, inredning eller något annat hemma som du vill sälja? Då gör du det enkelt hos Sellpy! För att sälja något på Sellpy börjar du med att gå in på deras hemsida och beställa hem en Sellpypåse. När du fått hem din påse fyller du den med sånt som du vill bli av med, det kan tillexempel vara märkeskläder, accessoarer, skor, elektronik, sport och fritid samt saker till hemmet. Sellpy har vissa regler man ska följa för att kunna sälja hos dem, exempelvis ska alla saker vara hela och rena. Du kan inte sälja kläder från budgetkedjor, enstaka böcker och DVD-skivor, omärkt porslin osv. Sellpy försöker sälja allt som de värderar till mer än 50 kronor. Det som inte säljs skänker de till välgörenhet.

När du har packat din Sellpypåse beställer du upphämtning eller lämnar in den på närmsta ombud. När påsen kommit till Sellpys lager i Stockholm går de igenom dina saker och bedömer om de kan säljas för mer än 50 kronor. När detta är gjort beskriver de alla saker, fotograferar och lägger upp det på deras hemsida. Då loggar du som säljare in på ditt konto, går igenom och ger feedback på sorteringen. Om du vill kan du själv välja försäljningspriser och komplettera dina annonser. Sellpy börjar försäljningen med en auktion på Tradera med ett högre startbud. Därefter sänker de gradvis priset på sakerna och detta pågår under flera veckor. Sellpy använder sig både av auktion och fastpris. Du kan enkelt följa allt som sker genom att logga in på Sellpys hemsida, där kan du se vad som blir sålt, vad som inte blir sålt osv.

När en vara är sålt kan du välja att antingen få pengarna utbetalda till ditt bankkonto eller skänka dem till välgörenhet. De välgörenhetsorganisationer som du kan välja mellan är Greenpeace, Stockholms stadsmission, SOS Barnbyar och UNHCR. De saker som inte har blivit sålt återvinns eller skänks till Myrorna eller Stockholms Stadsmission.

När du har sålt en vara hos Sellpy får du 40% av värdet per såld sak. Säljer du dyrare saker får du 90% tillbaka på den delen som överstiger 500 kronor. Sellpy tar även ut en annonseringskostnad på 10 kronor. Säljer du till exempel en vara för 100 kronor, får du 40 kronor och sedan dras 10 kronor i annonseringsavgift. Alltså får du 30 kronor för en vara som såldes för 100 kronor.

Att köpa med Sellpy

På Sellpys hemsida kan du köpa Second hand i många olika kategorier. Du kan köpa märkeskläder, accessoarer, barnkläder, leksaker, hemtextiler, hushållsartiklar, inredning, spel, sytillbehör, träningsredskap, ridutrustning, skidkläder, böcker, saker till trädgården och mycket mer! Hos Sellpy hittar du märken som exempelvis Apple, ASOS, Calvin Klein, Converse, Desigual, Dolce & Gabbana, Gant, Gucci, H&M, iDeal Of Sweden, Ilse Jacobsen, Jotex, Kenzo, Kosta Boda, Livly, Nike, Quicksilver, Ray-Ban, Rörstrand, UGG, Walt Disney, Zara och många fler!

När du har hittar en vara som du är intresserad av lägger du den i din varukorg. Då reserveras produkten i 60 minuter, och ingen annan kan köpa den.

Betalning, Leverans och Retur

Som betalmedel erbjuder Sellpy kortbetalning och om du vunnit en auktion kan du betala via bankgiro. Din order skickas från Sellpy 1-4 vardagar efter att din order är betald. Din vara skickas med det leveranssätt som du valde vid beställning, antingen PostNord, Schenker, Citymail, Budbee eller Sellpys egen hemleverans. Har du vunnit en auktion samfraktas alla dina varor som du vunnit inom 2 dagar. Hos Sellpy har du fri frakt på allt över 999 kronor. Sellpy har även en del produkter som är fraktfria.

Sellpy erbjuder 14 dagars returrätt från det att du hämtat ut ditt paket.