SJ rabattkod

Aktuella SJ rabattkoder och erbjudanden för oktober 2023

15% rabatt
Erbjudande

15% studentrabatt hos SJ

Du som är student eller ungdom under 26 år kan få 15% rabatt på alla tågresor.

10% rabatt
Erbjudande

Alltid 10% rabatt för pensionärer

För dig som fyllt 65 år så kan du ta del av deras pensionärsrabatt. Dessutom finns många billiga sista minuten-biljetter att välja mellan.

Erbjudande

Aktuella erbjudanden på SJ.se

Följ länken till aktuella erbjudanden

Erbjudande

Barnbiljetter från 5 kr

Du som reser med vuxen- eller pensionärsbiljett kan ta med dig ett eller två barn upp till och med 15 år och betala från 5 kr / barn.

Utgångna rabattkoder från SJ

8% rabatt
Rabattkod

8% rabatt på din bokning - Hotels.com

10% rabatt
Rabattkod

10% rabatt på din bokning

Få 10% rabatt på Hotels.com när du anger rabattkoden i kassan!

10% rabatt
Rabattkod

10% rabatt på din bokning - Hotels.com

Få 10% rabatt på din beställning hos Hotels.com!

50% rabatt
Rabattkod

Upp till 50% rabatt i 1 klass

SJ blidades 1856 och då gick första tåget från Göteborg i en hastighet på 30 km/h, och sedan dess har SJ fortsatt att utvecklas. SJ ägs av svenska staten och erbjuder tågresor i både egen regi men även i samarbete med andra nationella och regionala trafikmyndigheter. Med SJ kan du åka tåg inom Sverige från norr till söder, till Oslo och Köpenhamn.

SJ kör olika sorters tåg så som X 2000, dubbeldäckare, loktåg (SJ InterCity/regional/nattåg) osv. SJ har flertalet dotterbolag bland annat Stockholmståg, SJ Götalandståg, SJ Norrlandståg med flera.

Miljövänligt

SJ arbetar för att Sverige ska nå sina klimatmål och därför är alla deras tåg märkta med Bra miljöval. För att kunna märkas med Bra miljöval är det tuffa krav man måste uppnå, bland annat att resan ska ge en liten miljöpåverkan, vara energieffektiv och ge låga utsläpp.

För att driva tågen köper SJ 100 % förnybar el från vatten och vind. Att åka tåg är bra för miljön och därför arbetar SJ med att få så många som möjligt att åka med dem, genom att göra det så bra som möjligt för resenärerna. SJs bistrovagnar är KRAV-märkta och här kan du bland annat välja ekologiskt kaffe, mjölk, juice osv.

Tågbiljett

Det finns olika sätt att köpa en biljett hos SJ. Du kan köpa online eller på något av deras försäljningsställen som finns runt om i Sverige.

När du köper på hemsidan väljer du var du vill resa från och till och vilket datum resan ska ske. Priset justeras beroende på om du är barn, ungdom, vuxen eller pensionär så det är bra för dig att fylla i vilket du är. I nästa steg väljer du vilken tid/vilket tåg du ska åka och om du vill ha 1 eller 2 klass. Därefter kan du välja en sittplats; i salongen, i tyst avdelning, rullstolsplats, djur tillåtet osv.

SJ Prio

Du kan gå med i SJ Prio och här får du som medlem poäng på alla dina resor (där du får erbjudanden på exempelvis hotell, beroende på hur många poäng du har), förmåner, rabatter och särskilda erbjudanden samt medlemsbrev.

Har du en högre medlemsnivå får du även gratis kaffe, te och choklad ombord på tåget, och du kan av- och omboka utan extra kostnad samt så får du tillgång till deras lounger i Stockholm och Göteborg.

Så här använder du din SJ rabattkod

  1. Välj först vilken destination du vill resa till och vilket datum.
  2. Innan du går vidare så klickar du i boxen där SJ frågar om du har en kampanjkod.
  3. Fyll i din SJ kampanjkod.
  4. Gå sen vidare med din beställning.