SJ rabattkod

Aktuella SJ rabattkoder och erbjudanden för mars 2023

Gå till sj.se

Utgångna rabattkoder från SJ

Andra besökare tittade även på

SJ

SJ AB är ett svenskt järnvägsbolag som erbjuder hållbara resor inom Sverige och huvudstäderna i Skandinavien. Du kan enkelt boka din tågbiljett på deras hemsida, eller på något av deras 600 försäljningsställen runt om i Sverige.

SJ blidades 1856 och då gick första tåget från Göteborg i en hastighet på 30 km/h, och sedan dess har SJ fortsatt att utvecklas. SJ ägs av svenska staten och erbjuder tågresor i både egen regi men även i samarbete med andra nationella och regionala trafikmyndigheter. Med SJ kan du åka tåg inom Sverige från norr till söder, till Oslo och Köpenhamn.

SJ kör olika sorters tåg så som X 2000, dubbeldäckare, loktåg (SJ InterCity/regional/nattåg) osv. SJ har flertalet dotterbolag bland annat Stockholmståg, SJ Götalandståg, SJ Norrlandståg med flera.

Miljövänligt

SJ arbetar för att Sverige ska nå sina klimatmål och därför är alla deras tåg märkta med Bra miljöval. För att kunna märkas med Bra miljöval är det tuffa krav man måste uppnå, bland annat att resan ska ge en liten miljöpåverkan, vara energieffektiv och ge låga utsläpp.

För att driva tågen köper SJ 100 % förnybar el från vatten och vind. Att åka tåg är bra för miljön och därför arbetar SJ med att få så många som möjligt att åka med dem, genom att göra det så bra som möjligt för resenärerna. SJs bistrovagnar är KRAV-märkta och här kan du bland annat välja ekologiskt kaffe, mjölk, juice osv.

Tågbiljett

Det finns olika sätt att köpa en biljett hos SJ. Du kan köpa online eller på något av deras försäljningsställen som finns runt om i Sverige.

När du köper på hemsidan väljer du var du vill resa från och till och vilket datum resan ska ske. Priset justeras beroende på om du är barn, ungdom, vuxen eller pensionär så det är bra för dig att fylla i vilket du är. I nästa steg väljer du vilken tid/vilket tåg du ska åka och om du vill ha 1 eller 2 klass. Därefter kan du välja en sittplats; i salongen, i tyst avdelning, rullstolsplats, djur tillåtet osv.

SJ Prio

Du kan gå med i SJ Prio och här får du som medlem poäng på alla dina resor (där du får erbjudanden på exempelvis hotell, beroende på hur många poäng du har), förmåner, rabatter och särskilda erbjudanden samt medlemsbrev.

Har du en högre medlemsnivå får du även gratis kaffe, te och choklad ombord på tåget, och du kan av- och omboka utan extra kostnad samt så får du tillgång till deras lounger i Stockholm och Göteborg.

Så använder du en rabattkod hos SJ

  1. Välj först vilken destination du vill resa till och vilket datum.
  2. Innan du går vidare så klickar du i boxen där SJ frågar om du har en kampanjkod.
  3. Fyll i din SJ kampanjkod.
  4. Gå sen vidare med din beställning.